torsdag 29 november 2018

Lacken i november

Snart är det slut på november, och eftersom jag inte planerar att måla om naglarna något mer den här månaden, så kan jag lika gärna bjussa på månadens lack redan idag.
Jag har haft en hel del nakna dagar i november, och med "nakna" menar jag enbart baslack. Det beror allra mest på att jag har haft två fall av brott på naglar på "blogghanden", båda hyfsat långt ner. Inte för att det spelar någon roll vilken hand det skett på egentligen, men jag tappade bara lusten lite att lacka naglar som gått av så långt ner att det gjort ont.
Ändå har jag använt 8 olika lack i november, två av dem på samma gång för att det är roligt.


H&M Beauty, Beyond midnight.
Jag lovar att det är blått. Det är bara så in i bonken mörkt blått att det ser svart ut, men det blå anas mest hela tiden. Svärtat blått krämlack, helt enkelt.


China glaze, 2nite.
Det här isblå lacket med en lila ton blev det sista jag använde av OMG Flashback-kollektionen. Regnbågarna går inte av för hackor, men rackans anåda var det var besvärligt att lacka med. Och någon gång kanske jag lär mig att den här typen av holo gör sig bäst när det inte är mulet en hel månad eller två, men högst troligt lär jag mig aldrig det. Eller struntar i det.


Depend, #568.
Riktigt tokorange krämlack. Snuddar vid det tomatröda. Älskart!


Depend O2, #5083 Cyber gold
Miss Robot-kollektionen från Depend är en riktigt trevlig sak. Svart bas med färgat glitter i olika metalliska nyanser. Som man kan gissa av namnet här, Cyber gold, så är det guldglitter som gäller här.


Depend 7day, #7150 Crystal dawn
Nope, de här lacken håller inga sju dagar på mig. Och med tanke på att jag gillar de här riktigt bleka nyanserna av nästanvitt, här med rosa ton, så är det ju lite tråkigt att det börjar chippa redan dag två. Fast jag envisades ju med att få full täckning på ett skirt lack, så jag får kanske skylla mig själv. Sådant kräver sina lager.


Illyrian, Draco.
Det här är inte ett Harry Potter-lack. Det kommer från en kollektion med namn av stjärnbilder, ooch Draco är en sådan.
Synd som tusan att holodammet inte syns, men det tittade i stort sett bara fram när jag fick redigt med sol på det. Det finns där alltså, och ser lite ut som stjärnor i natten. Lacket i sig är en mörkare blå som duokromskiftar sig i både gröna och lila toner beroende på hur ljuset faller på det. Lite som ett sådant där skalbaggelack.
Min första bekantskap med Illyrian, och jag blev inte avskräckt.


Depend O2, #565 + #570.
Jag lovar att det inte blir mer Depend nu. Det här är nämligen sista lacken ut, och den manikyr jag bär just nu. Ursprungsplanen var att göra en dotticure, men så orkade jag inte gå upp i Lilla E:s rum och leta rätt på prickverktyget, så jag nöjde mig så här.
Ljusbeiga #565 fick göra senapsgula #570 sällskap.
Jag måste säga att Depend lyckades förträffligt med sina kollektioner i höst, mitt habegär har varit stort. Det är också därför jag har ungefär 70% Dependlack i otestade lådan just nu.