tisdag 6 november 2018

OMG Flashback

För en massa år sedan (2008?) gjorde China Glaze en kollektion med holografiska lack som blivit smått legendarisk. Lack från ursprungskollektionen betingar skyhöga priser om de någonsin hamnar på E Bay. Själv missade jag dem, vilket såklart var lite trist. Mindre trist var då att se valde att släppa 6 av kollektionens lack igen nu i somras. Och nu hann jag med, minsann.

Om jag hade fått önska så hade det varit lite roligare omfång på färgerna, som det är nu så är det flera som är rätt så lika varandra och det hade helt enkelt varit roligare med mer variation.
Det hade också varit kul om någon hade gjort om formulan, för de här är verkligen old school holos med allt bad det innebär av bald spots, ojämn lackning, penseldrag och allmän holosjuka. De har helt enkelt inte varit helt angenäma att måla med, men man får sin belöning i form av de mest underbara regnbågar.

Här är de, i ordningen snyggast först.


DV8 är ju helt klart snyggast på alla sätt och vis, även om de som följer inte direkt är fula. Teal med fantastiska regnbågar. Inte roligt att lacka med, dock, men det kan jag förlåta.


IDK. Lila holo. Finns inte så mycket att säga som inte redan är sagt, känner jag.


BFF. Ännu ett lila lack. Det är en klar dominans av lila och blå lack i olika nyanser i den här kollektionen, och det är ju lite... tjatigt. Snyggt som attans ändå. Och det lack som var snällast att måla med.


2nite är det lack jag bär just nu, och det var ju kul av  mig att försöka fotografera hololack i dimgrå november, men sån är jag! Blå med en viss antydan av... jajamensan - lila. Nog det lack som var allra jävligast att måla med.


OMG är det där klassiska silvervita lacket. Kanske inte så spännande, men det är ändå så förbonkat snyggt att man liksom inte kan låta bli att älska lite. Det lack som namngav hela kollektionen både då och nu-


TTYL har den minst snygga färgen och jag upplevde även att regnbågarna inte riktigt ville flamma som på övriga lacken i kollektionen. Men det är ju inte fult, för det är det inget av lacken här som är.