måndag 19 november 2018

Säsongssammanfattning: Stranger things, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Fast det kanske är onödigt att det säga det den här gången, eftersom det känns som att jag är sist på bollen att se andra säsongen av "Stranger things". Nu är det gjort - äntligen.

Händelserna i säsong 2 utspelar sig ett drygt år efter där säsong 1 slutade. Lagom till Halloween kastas vi in i handlingen och händelserna i Hawkins, Indiana igen. Allt är inte direkt frid och fröjd.

Bildkälla Nerdist
Favoritavsnitt: Alla nio avsnitten var bra, men avsnitt sju "The lost sister" var minst bra. Mest för att det stoppade upp händelserna i Hawkins, men jag gårmed på att det var viktigt för Elevens utveckling.

Favoritkaraktär: Eleven. Och Steve? Vem kunde tro det? Samt, var det bara jag (och Dustin) som tyckte litegranna om Dart?

Favoritpar: Njä...

Bäst i säsongen: De har verkligen lyckats få till fantastiska skådespelare i barnrollerna. Jag är helt tagen av deras prestationer. Särskilt Millie Bobby Brown (Eleven) och Noah Schnapp (Will) fick mina känselspröt att vibrera.

Värst i säsongen: Wills frisyr. Så bra är det alltså.

Övriga kommentarer: Fast ändå. Den här säsongen var inte lika bra som den första, så är det ju. Jag ser ändå mycket fram emot den tredje säsongen, som kommer någon gång under 2019.