fredag 16 november 2018

FredagsFilmen: Bohemian Rhapsody

Nu ska jag erkänna en sak. Väldigt länge tyckte jag inte alls om Queen. När jag var i mina tidiga tonår hade de en mosterhit med "Radio Gaga" och jag tyckte inte om den då och jag tycker inte om den nu. Lilla E tycker jag är dum i huvudet på den punkten.
Så, jag har aldrig varit ett fan av Queen, men med åren har jag märkt att jag tycker mer och mer om dem och att några av deras låtar faktiskt är av favoritstatus. Lilla E däremot är ett ganska så kolossalt fan, så när jag berättade för henne att det skulle komma en film om Freddie Mercury så fick hon något mycket bestämt i blicken. "Den ska vi se mamma." Så då gjorde vi det, i söndags. Lilla E, jag, Älskade maken och min lilla mamma. En fin liten kvartett i en fullsatt biosalong.

Bildkälla Kyogle cinemas
Filmen är en hyllning till Queens musik och dess legendariske sångare Freddie Mercury. Det är hans liv vi följer, från bagagehanteringen på Heatrow, via spelningar på pubar och ett sexuellt uppvaknande, till de stora arenorna och den legendariska spelningen på Wembley under Live Aid 1985. Allt till tonerna av musik vi lätt känner igen.


Vid minsta lilla intresse för Queen och deras musik - gå och se den här filmen. Den är helt klart värd det.