fredag 9 november 2018

Fredagsmys: Biffsallad

Nu är det helg igen! Vi skiftade om lite i den planerade veckomatsedeln eftersom salladen började se lite trött ut, så det är kvällens middag jag delar med mig receptet av idag, nyss ätit och det var gott den här gången också.

Receptet kommer från en kokbok som ingick i en serie som Expressen hade tillsammans med Allt om mat för flera år sedan, det här kommer från "Japan & Korea". Jag gjorde fel redan första gången jag lagade det, och så som jag gjorde fel då har jag behållit det, eftersom det är gott.


Biffsallad

500 g strimlat nötkött
300 g champinjoner
2 msk sesamfrön
blandade salladsblad
½ dl teriyakisås
2 msk rapsolja
salt och peppar
ris eller nudlar (eller matvete som jag har här)

Blanda teriyakisås och rapsolja. Stek köttstrimlorna i olja, salta och peppra, och lägg sedan ner dem i såsen för att marinera. Stek sedan de skivade champinjonerna, salta och peppra och marinera även dem. Blanda ner sesamfrön i svamp- och köttmixen.
Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat, lägg på ris eller nudlar och sist köttet och svampen.
Servera genast - salladen vissnar av värmen annars.