torsdag 8 november 2018

Tre tomma no. 68

Det här har legat och väntat ett tag. Jag skulle kunna göra dubbla inlägg idag till och med, men jag väljer att dra ut på det. Tömt sedan sist, inte en enda arkmask. Den här gången...


Kocostar. Foot peeling pack.
Det ser ju märkligt mycket ut som en arkmask det här, men det är det inte. Om man inte räknar små "strumpor" som en arkmask. Det här är alltså sådana där peelingsockor som alla verkat prova utom jag, men nu har jag också gjort det. 90 minuter ska man ha dem på, på nytvättade fossingar, sedan skölja av och vänta. Och vänta. Och vänta. Jag trodde faktiskt att de inte alls funkade på mig, med så på dag 5 eller så, så började all den där döda huden lossna. I stora sjok. Effektiv liten grej alltså, som efterlämnade mjuka fossingar och jag kommer göra om det igen inför nästa barfotasäsong.
Jobbigt var däremot att inte smörja fötterna under de dryga två veckor processen pågår, och så ska man inte själv pilla bort den döda huden. svårt att låta bli. Hade önskat mig bättre instruktioner också, för hade jag inte läst så mycket om liknande fotpeelingsockor så hade jag famlat i blindo och antagligen sabbat hela grejen.
Plaståtervinning.
Betyg 4,5/5

Garnier. Micellar cleansing water. Sensitive skin.
Det tog lång tid för mig att börja använda den här på allvar. Jag använder den mest till make up-borttagning och jag sminkar mig inte värst ofta, som vi vet vid det här laget. Till det funkar den dock utmärkt, om jag tvättar efter med annan rengöring, så jag använder inte den här på egen hand.
När denna nätta flaska tog slut tänkte jag testa den andra varianten, med olja för ännu effektivare sminkborttagning, men den luktade så starkt att jag inte klarade av den. Lilla E däremot har inga problem med starka dofter, så vi gjorde ett byte. Hon fick min med olja och jag fick hennes likadana som den här. Den är ersatt med andra ord.
Plaståtervinning.
Betyg 4/5

Kicks. Detox beauty. Clearing mud mask.
Den här rara lilla ärtan har snabbt blivit en favorit här hemma. En lermask som doftar underbart och lämnar en väl rengjord hy efter sig. Tunt lager, 10 minuter, skölj noga. Jag som har känslig hud använder den inte jätteofta, eftersom lermasker kan torka ut, men den här känns helt okej i det avseendet och jag vet om det så det är bara att smacka på med fukt i serum och kräm efteråt så löser sig allt. Ny tub öppnades samtidigt som den här tömdes.
Plaståtervinning.
Betyg 5/5