fredag 25 januari 2019

FredagsFilmen revisited: Beautiful creatures

Dags för mig att göra ett nytt återbesök hos en film jag ville se, och nu har sett. I februari 2013 var jag sugen på att se "Beautiful creatures" och nu har jag sett den. Två gånger till och med, för att checka om min första upplevelse av den verkligen stämde. Det gjorde den.

Bildkälla The Ridge
Ethans enda mål i livet är att gå ut high school så att han kan få börja på collage någon annanstans än den lilla sydstatshåla där han bor och vantrivs. Men så börjar en ny tjej i hans klass, Lena. Skvallret går om att hon och hennes morbror, som hon bor hos, är djävulsdyrkare. Ethan och Lena finner ändå varandra, och blir förälskade. Lena visar sig vara en häxa och i hennes öde ligger att på sin sextonde födelsedag bli antingen en ljus häxa eller en mörk, beroende på vilka krafter som kräver henne. Och födelsedagen närmar sig snabbt.


De lyckades få till en hyfsat stjärnspäckad ensemble, med namn som Jeremy Irons, Viola Davis, Emma Thompson, Emmy Rossum och Alden Ehrenreich innan han blev (eller försökte bli) en ung Han Solo.
Hur ska jag säga... Jag är ju inte värst förvånad över att det inte blev fler filmer, i vad som med största säkerhet var tänkt att bli en filmserie. Filmen är trots allt baserad på första boken i en bokserie, men längre än så här kom vi alltså inte. För det är ju inte värst bra. Tycker jag, jag vet de som tycker annorlunda.
Själv tyckte jag att det var ganska banalt och skådespeleriet känns aningen stolpigt. Kan bero på manuset, kan bero på regin, kan bero på att det stundtals blir rätt så larvigt och att det är ungefär noll kemi mellan kärleksparet. Samt så klart att vi har sett det förut. Otaliga gånger. Och det har berättats så mycket bättre.
Okej som popcornfilm, men vänta dig inga omvälvande upplevelser. Typ.