onsdag 23 januari 2019

"Muse of nightmares" av Laini Taylor

Jag tror jag behöver läsa fler böcker av Laini Taylor, för hon har en berättarstil som verkligen tilltalar mig. Och nu har jag alldeles nyss läst ut fortsättningen på hennes bok "Strange the dreamer" som slutade med en cliffhanger som hette duga.

Bildkälla Goodreads
"Muse of nightmares" tar vid exakt där "Strange the dreamer" slutade, och tur är väl det så att jag får veta hur det går. Jag tänker inte säga ett ord om handlingen, eftersom det spoilar första boken något oerhört, och i det här fallet känner jag att det är ganska bra att veta så lite som möjligt när en börjar läsa.
Det är berättat ur flera olika karaktärers perspektiv, och vi får bakgrund till en massa skeenden som en undrat och undrar över. Lite mer perspektiv på saker, och med det mer förståelse, i vissa fall.
Språket är väldigt bildrikt och nästan lite poetiskt. Jag kan på riktigt se bokens handling spelas upp som en film inne i huvudet medan jag läser, och det här är en snygg film. Skulle inte förvåna mig ett dugg om jag snart får veta att det är just film på gång av de här böckerna.

"Muse of nightmares" är den avslutande delen i sen duologi, men slutade ändå med orden "The end (or is it?)" och jag känner att jag inte skulle ha värst mycket emot om Laini Taylor återvände till den här världen. Det finns mer att berätta och utforska om en vill det, men samtidigt så slutar det alldeles perfekt.

Jag tyckte "Muse of nightmares" var bättre än sin föregångare, men inte med jättemycket. Mitt betyg blev 5/5.