onsdag 30 januari 2019

Januaris nagellack

Jag sitter här med alldeles nymålade naglar och känner att det är ungefär 0% sannolikhet att jag kommer lacka om naglarna mer i januari. Så jag kan lika bra visa upp januaris lack nu - alla 6.


Pahlish, Godric.
Det kommer vara en hel del Pahlish, inte bara i januari utan ett tag framåt. Jag köpte mig nämligen en skrälldus lack från dem på förra årets Black Friday, och de kom hem till mig i mellandagarna. Eftersom det är mycket holografiskt och prismatiskt i de lacken ville jag ha sol, och ibland finns det sådan i januari också (men inte alltid som kommer synas senare).
Godric (Gryffindor) är så klart ett Harry Potter-lack, det här i minikollektionen The Founders. Självklart är det rött, med massor av prismatiskt glitter och ett litet gyllene stråk. The Founders var en Black Friday LE kollektion, och finns inte att få tag på längre, om inte Shannon bestämmer sig för att återuppliva dem, det händer att hon gör det ibland.


A England, A Midsummer Night's Dream
Tyckte jag var larvig som inte lackat på det här lacket än, bara för att det heter något med sommar och det är vinter. Så jag lackade på det, som synes.
Ett ljust rosa hololack, med tydlig lavendellila skiftning som inte alls ville fastna på bild. Del av kollektionen Shakespeare's Fairies, och det sista jag lackade med från den kollektionen, så sammanfattningen ligger uppe.


Pahlish, Helga
Bestämde mig för att lacka med alla fyra The Founders innan jag gick vidare bland Pahlish-lacken. Och Lilla E tyckte att jag skulle ha gula naglar, så då blev det så.
Helga (Hufflepuff) är något skirt, jag har tre lager här men ändå lite vnl. Annars är det en riktig klargul härlighet, med massor av prismatiskt glitter och ett väldigt tydligt grönt stråk, som inte ville fastna på bild (som vanligt) men som kan anas i flaskan på bilden.


Pahlish, Rowena
Här är ett exempel på hur det blir när det inte landar sol på ett ett prismatiskt lack. Allt som ser ut som silverprickar är alltså prismatiska glitter.
Rowena (Ravenclaw) är ett underbart blått lack som skiftar i lila. Jag skulle faktiskt vilja påstå att det är duokromt med prismatiskt glitter. Sedan hade det den där blå nyansen som aldrig vill ner i min kamera, men här anas det i varje fall. En riktigt svårfotograferad liten pryl.


Pahlish, Salazar
Sist ut av Pahlish-lcken för den här gången, och även det sista av The Founders-lacken. Salazar (Slytherin) är så klart grönt, med massor av prismatiskt glitter som inte fick visa upp sig i någon sol just när jag fotograferade det. Men jag har sett det i sol sedan dess, och tro mig - va-va-voom!


OPI, Candid Kingdom
Ett annat märke det säkert kommer bli en del av den närmaste tiden är OPI. Jag hittade nämligen en adventskalender med minilack från dem, på utförsäljning i en webshop när december hade börjat räkna ner. Jag bestämde mig för att öppna den i januari i stället, för att liva upp en månad som annars riskerar att kännas lite meh efter jul och nyår.
Bland annat innehöll kalendern 12 lack från 2018 års julkollektion, "The Nutcracker and the Four Realms", saknas gör glittertopperlacken, men de kan jag lika gärna vara utan, så det gör inget. Övriga 13 luckor innehöll diverse bästsäljare, och för mig var det bara två dubbletter som jag lämnat vidare till Lilla E.
Först ut att testas från Nutcracker-kollektionen, och alltså det jag bär just nu, är Candid Kingdom. Har en redan en skrälldus röda krämlack (skyldig) så behöver man inte det här. Klassiskt rött, helt enkelt. Och som sådant väldigt fint, så om en inte har en skrälldus röda krämlack så är Candid Kingdom helt klart värt att apana in.