torsdag 14 mars 2019

Säsongssammanfattning: Game of Thrones, säsong 4

Som vanligt är det spoilervarning när jag skriver om tv.

Det rasslar på rätt bra just nu med mitt Game of Thronesande, så jag ser inga problem alls med att hinna titta klart innan det är dags för sista säsongen om prick en månad. Jag har faktiskt hunnit titta nästan klart på säsong 5, till och med, så en ny sammanfattning kommer redan om några dagar.
Men först tittar vi alltså närmare på säsong fyra.

Bildkälla Movieweb
Favoritavsnitt: 4x02 "The Lion and the Rose". Bröllopsdags i Kings Landing, som slutar lite plötsligt.
4x10 "The children" Säsongsavslutning, och som vanligt händer det en massa som för berättelsen vidare till nästa fas.

Favoritkaraktär: För att inte upprepa mig säger jag den här gången Jamie och Samwell. Bara för att jag tycker att de karaktärerna växer mest hela tiden. Kanske inte alltid så trevliga, men mer komplexa. Och ska jag gilla något med den här serien så kan det ju vara välgjorda karaktärer som inte nödvändigtvis är onda eller goda, utan en mix av den verklighet de lever i.

Favoritpar: Samwell och Gilly. För det gick ju sådär med Jon och Ygritte....

Bäst i säsongen: Bye, bye Joffery. Såg mycket fram emot det. Stygg som jag är.

Värst i säsongen: Såg däremot inte alls fram emot tvekampen mellan Mountain och Oberyn. För jag visste hur det skulle gå och tycker det är lite väl snaskigt.

Övriga kommentarer: Jag börjar hänga med mer och mer nu i hur hela den här världen är uppbyggd och var folk befinner sig och varför. Tog ett tag, särskilt i de storylines där jag inte är jätteintresserad.
Och så tackar vi för mindre och mindre naket och omotiverat äckel bara för att skapa en reaktion. Låt storyn berätta sig själv, så blir det nog bra.