fredag 1 mars 2019

Sidorna jag läste i februari

Nu är det mars och jag har påbörjat en ny månadsbok och har som vanligt även en roman att läsa. Och i februari läste jag också. Goodreads tror att jag läste lite över 2600 sidor i februari, men då är långläsningen inräknad i det, som jag läste i både december och januari, så det där är en sanning med modifikation.
Anyhoodels - jag har ju läst, det har jag. Fem utlästa böcker blev det i februari, här sedda i ordningen uppifrån och ner.


"The lady's guide to petticoats and piracy" av Mackenzi Lee. Del två om syskonen Montague och deras äventyr någongång på 1700-talet. Här med Felicity som huvudperson, och jag tyckte inte det var lika bra som första boken. Jag gav den betyget 3,5/5.

"Den tomma stolen" av J.K. Rowling. Ett lite väl rikt persongalleri, men ändå så pass bra att jag utnämnde den till februaris favoritbok. Fick betyget 4/5.

"Svälten" av Magnus Västerbro. Lite fakta i februari, här om svälten som drabbade Sverige under 1860-talet, och konsekvenserna det fick. Augustprisvinnare 2018 i kategorin faktabok. Jag gav den betyget 3/5.

"Den oövervinnerlige" av Peter Englund. Hade jag inte läst den här som långbok hade det antagligen tagit mig två och en halv månad att läsa den ändå. Om jag ens hade läst ut den. Lite väl lång, men intressant i små skvättar. Kände mig generös och gav den betyget 2,5/5.

"Ormen i Essex" av Sarah Perry. Senaste bok att läsas för bokcirkeln Plejaderna. Vi ska ses på söndag, så jag säger inte mer än att jag inte avskydde den i varje fall.