lördag 30 mars 2019

Marsfavoriter

Jo, jag är fullkomligt medveten om att det är en dag kvar på mars, men i morgon är min plan att inte använda datorn om jag kan låta bli, så favoriterna kommer nu istället.

Bildkälla Goodreads

Bok: "The Martian" av Andy Weir. Älskar lite att jag lyckas få till en bok mer ordet "Mars" i som favorit just i mars. På svenska heter boken egentligen också "Ensam på Mars", men min bok är en så kallad movie tie-in, och då fick den filmens titel också på svenska.

Fic: Jag har läst om Klaine-ficen "Fix" av Rainjoy, och för första gången även läst uppföljarna som hör till. "Fix" duger bra (bäst?) på egen hand dock.

Film: Om jag har gett upp det där med att se en biofilm i månaden nu? Ja, det har jag. Just nu vill jag inte ens gå på bio, så då slipper jag, har jag bestämt.
Film har jag sett ändå, och bäst av de nya filmerna jag sett var "What we do in the shadows". En vampyr-mockumentär från Nya Zealand. Finns på HBO Nordic, där även tv-serien baserad på filmen finns. Som jag inte sett. Än. Filmen var dock bitvis skratta-högt-rolig och kan varmt rekommenderas.

Tv-program: Jag har i stort sett bara sett de omdiskuterade dokumentärerna och "Game of Thrones" den här månaden, och eftersom GoT tog sig där på slutet, så blir "Game of Trones" månadens favorit.

Nagellack: Picadilly Circus från Nails inc.



Skönhet: Kom på för några veckor sedan att jag har massa goa parfymer att använda, så jag har börjat göra det även om det är det enda skönhetiga jag gör den dagen. Fast inte idag, för idag har jag spränghuvudvärk och är mycket doftkänslig. Och om en vill och gillar parfym så kan en följa fina Linda på Instagram, och hennes doftkonto eaudelindchen.

Upptäckt: Såg igår att grannskapets största snöhög bara var en våt fläck. Och eftersom jag sa till Lilla E för ett tag sedan att det var vår först när den hade smält undan, så upptäckte jag igår att det är vår. Hurra! Fast inte hurra för allt pollen...

Extra speciell rolighet: Att inreda och göra i ordning helt i "mitt" nya rum, biblioteket. Mitt inom "" för att alla får vara här inne om de vill, men jag är den som är här allra mest, och jag har bestämt hur det ska se ut.

Favoritinlägg: Månadens "Soundtrack of my life" eftersom jag dedikerade den till älskade maken på vår 20-åriga förlovningsdag.