tisdag 7 februari 2023

Sett på TV: Killing Eve, säsong 4

Spoilervarning utfärdad.

Ja, jag vet. Jag var inte jättesnabb på att ta tag i titteriet på säsong fyra av "Killing Eve". Den avslutande säsongen i en serie jag tyckt mycket om. Men nu, nästan ett år efter att slutet kom, så jag tittat till Eve och Villanelle för sista gången.Om jag inte ser om på serien, vill säga.

Bildkälla Amazon

Eve och Villanelle har skilts åt och är inte de såtaste vänner. Eve är ute på ett hämnduppdrag och Villanelle har sökt sig till ett nytt sammanhang för att bevisa att hon inte är ett monster. Samtidigt gör Carolyn allt hon kan för att stoppa De Tolv, och få reda på vem som beställde mordet på Kenny.

Det här var inte den bästa säsongen. Jag hade kunnat vara nöjd med hus säsong tre slutade, för det fanns något fint i Eves och Villanelles val där på bron. Sedan kom en säsong med massor av väntan på slutet. Jag hade redan förstått att många varit missnöjda med hur serien slutade, och det är jag med. Å andra sidan följer det seriens tema mycket väl. Och öppnar upp för minst en spin-off, vilket jag också hört ryktas om.
Lite som vanligt är det roligt och spännande på samma gång - och massor av blod och mord. Om en vill kan en sluta med säsong tre, men den här sista var sevärd den också. Om en stundtals rörig och ibland kanske till och med lite trist.