torsdag 9 februari 2023

"Challenge accepted!" av Celeste Barber

Ett av mina favoritkonton att följa på Instagram är Celeste Barbers. Hon har gjort sig känd genom att publicera bilder på sig själv där hon gör egna fotoversioner av kändisars bilder. Ni vet, sådana där som är retuscherade, redigerade, ljussatta på smickrande vis och mer eller mindre visar upp en fantasiversion av en människa. Det där tar Celeste Barber ner på jorden några snäpp, och resultatet blir roligt, men också tänkvärt.
Hon är skådespelerska i grunden,med en passion för komedi, och det märks i hennes arbete. Och så skriver hon böcker också. Mest för barn, men för några år sedan kom hon ut med en memoar. Med den lättuggade titeln "Challence accepted! 253 steps to becoming an anti-it girl". Som jag nyligen läst ut.

Bildkälla Goodreads


Det är en memoar, men den följer ingen rak tidslinje. Det är olika nerslag i hennes liv, skeenden och personer hon berättar mer om. Som sin familj, sina vänner, sin man #hothusband. Men också om att föda barn, förlora vänner, vara mobbad, öppen hjärtkirurgi, att halka in i kändisskapet på ett bananskal, #metoo, vin, och en massa annat. 
Det är så klart roligt,och även allvarliga ämnen berättas med stor humor, men så roligt att jag skrattade högt hade jag bar en gång - i bokens inledning. Och så funderade jag på om hon kanske dricker lite väl mycket vin...
Boken är läsvärd, men kanske mest av allt för oss som redan följer henne på Instagram och har en idé om vem hon är. Frågan är om det blir så värst intressant annars.

"Challenge accepted!" fick ett udda betyg för att komma från mig. 3,75/5.