fredag 10 februari 2023

FredagsFilmen: Slumberland

Eller "Äventyr i Drömlandet" som den heter på svenska. En film som jag och älskade maken roade oss med häromveckan, då vi ville se något lättsamt och lättsmält. Och då detta är mer en barnfilm än något annat, så fick vi precis vad vi ville ha.

Bildkälla Flicks

Nemo bor med sin pappa fyrvaktaren ute på en ö i havet. Hon älskar alla sagor om Slumberland han berättar för henne, om sina äventyr där med den mystiske Flip.
När Nemos pappa försvinner under en storm måste hon flytta till en farbror i stan som hon aldrig träffat. När hon hittar en karta över Slumberland, som verkar ge henne en chans att träffa pappan igen, beger hon sig dit med sin trogna vän Pig - och Flip.



Det är fart och fläkt i den här filmen. Jason Momoa verkar ha haft väldigt roligt i sin roll som Flip, där han verkligen får chans att spela ut hela registret - inte bara buttert muskelknippe a lá Game of thrones. Och Marlow Barkley som Nemo är en fullträff i sin roll.
Det här är en film för en yngre publik, men även vi runt halvsekelåldern uppskattade den. Den var rolig och rar, med en och annan twist. För mig, som liksom Nemo förlorat min pappa,  var den dessutom en riktig tear jerker.
Är den jättebra? Nej. Men helt okej.
Finns på Netflix,om du inte redan listat ut det.