tisdag 21 februari 2023

Bokrean 2023

För en bokälskare är bokrean nästan lika rolig som julafton. Och bokjulafton börjar idag - hurra! Jag gjorde en liten förhandsbeställning, men jag hittade faktiskt inte jättemycket jag ville ha på årets rea. Men det finns en hel del godbitar ändå, och här är fem av dem. Boktipset a la bokrea.


"Jane Eyre" av Charlotte Brontë är en av mina favoritböcker alla kategorier. Bland det bästa som systrarna Brontë skrev. Om fattiga Jane Eyre som tar plats som guvernant på Thornfield Hall, där hon faller för husets herre, Edward Rochester. Men han döljer en hemlighet.





"Uppdrag Hail Mary" av Andy Weir var en av årets bästa böcker förra året, och jag vill att fler ska läsa den. Ryland Grace vaknar utan minne av något alls.Han förstår snart att han befinner sig ombord på ett rymdskepp, och allteftersom minnet kommer tillbaka minns han vad han är där för att göra - rädda mänskligheten.



"Green India" av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha har snabbt blivit en favoritkokbok idet här huset. Indisk mat är ofta vegetarisk, men här får även de traditionella kötträtterna en vegetarisk/vegansk version. Butter chicken är till exempel en storfavorit här hemma, men alla recept vi prövat hittills har visat sig vara *chefs kiss*.



"Kaosvego" av Sara Ask och Lisa Bjärbo är en annan flitigt använd kokbok i detta hus. Recept att längta efter. Tror det är dags att planera in något gott härifrån de kommande veckorna.



"En bättre värld" av Anthony Doerr köpte jag på förra årets bokrea, och läste den äntligen i januari. Värd att vänta på, för den var väldigt bra. Tre olika tidslinjer, som alla binds ihop av kärleken till bibliotek, och en väldigt speciell bok som mot alla odds lyckas överleva genom århundraden.