Receptet är inte mitt, utan kommer från Allt om mat.
Mandelkaka
3 dl mandelmjöl + till formen
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl mandelmjöl + till formen
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron, skal och saft
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl rapsolja (eller annan smakneutral olja)
50 g flagad mandel (en påse)
florsocker till garnering
Smörj en form med löstagbar kant, och bröa den med mandelmjöl.
Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål.
Tvätta citronen noga. Riv av det yttersta gula skalet, och pressa citronen i ett glas.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner mjölblandningen, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör om tills allt precis blandats.
Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
Grädda kakan i 175 ℃, nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter, prova med en sticka.
Låt kakan kallna.
Pudra över florsocker vid serveringen. God som den är, men ännu godare med en klick grädde till.
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl rapsolja (eller annan smakneutral olja)
50 g flagad mandel (en påse)
florsocker till garnering
Smörj en form med löstagbar kant, och bröa den med mandelmjöl.
Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål.
Tvätta citronen noga. Riv av det yttersta gula skalet, och pressa citronen i ett glas.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner mjölblandningen, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör om tills allt precis blandats.
Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
Grädda kakan i 175 ℃, nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter, prova med en sticka.
Låt kakan kallna.
Pudra över florsocker vid serveringen. God som den är, men ännu godare med en klick grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar!
Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .