onsdag 12 april 2023

Wishlist Wednesday - Ordning och reda

Ibland får jag smärre hjärnsmälta och tuppjuck över en sak som jag tycker är rörig. Och då vill jag röja upp i sagda röra, helst på en gång. Det finns dock röror jag levt med länge, för att de är dolda bakom en dörr eller i en låda, och bara väntar på Den Där Perfekta Grejen som ska göra organisationen till en bris. Lite som följande prylar. 

Bildkälla Aubree originals

En av mina största källor till tuppjuck-över-oreda är min stadigt växande samling av washitejp. Jag behöver så klart inte en enda rulle till, men det är ju så roligt! Och finns med ungefär vilket mönster som helst,om jag får för mig något. Problemet är bara att mitt förvaringsutrymme för dem tagit slut. Ett förvaringsutrymme som dessutom var tänkt att vara temporärt. 
Förvaringen här ovan kommer tyvärr från Amazon, och jag säger tyvärr för att jag inte vill handla från Amazon. Men typ någon sådan här förvaring skulle jag vilja ha.


Bildkälla IKEA

När jag hittade den här fiffiga snurrbrickan till kylskåp så blev jag väldigt glad. Den är svaret på alla mina böner om att kunna skapa lite mer ordning i kylskåpet. Jag antar att jag inte är ensam om att ha en hylla med massor av burkar med sylt, gelé, inläggningar, oliver, jordnötssmör och alla andra saker som kommer i en burk. Och sedan står en där och rasslar runt på den där hyllan för att hitta den där inlagda ingefäran eller vad det nu är, som så klart hamnat längst bak. Tuppjuck. Får jag på det. Snurrad från IKEA skulle rädda mig från det där tuppjucket. Om det inte vore för att den ständigt är slut i lager. Såatte...


Bildkälla Emeli Björkman

En annan sak i köket som ger mig fullständigt tuppjuck är vårt skafferi. Det är så jädra jobbigt att jag helst inte vill öppna det, och jag blir alltid på lite surare humör när jag ser vilken oerhörd röra det är där. Alla djupa suckar och svordomar jag har dragit över att försöka få fatt på pastaburken eller mjölpåsen därinne. Så när skafferidörren rasade för några månader sedan var jag snabb att kolla in skafferilösningar på IKEA, men älskade maken lagade dörrfan. Inget nytt skafferi i sikte ännu, alltså. Fastän att jag klagar över skafferiet som fantasigubben i molnen glömde. Och ett sådant där stort skafferi som på bilden vet jag inte kommer på fråga, även om det vore den absoluta drömmen. Och så fina burkar och lådor att förvara alla matvaror i också. Så klart.


Bildkälla IKEA

Garderoben är ett annat ställe som ofta kan se rörigt ut. I min del av garderoben är det hyfsad ordning,och en del av det beror på att jag bara har en sorts galge, IKEAs träfärgade Bumerang-galge. Jag kan dock känna att jag är i behov av fler. Särskilt i hallen där det alltid är en ständig röra och ett sammelsurium av olika galgar på hatthyllan. Hallen är i behov av en helrenovering, och då hoppas jag att det kan bli lite mer ordning, och bara en sorts galge till skillnad från nu. 

Tillkommer lådor, burkar, hyllor, etiketter och allt annat som kan tänkas behövas för att skapa ett stressfriare hem. Med lite ordning och reda!