lördag 22 april 2023

Sett på TV: The Mandalorian, säsong 3

Spoilervaning såklart.

Hela familjens nöje de senaste veckorna har varit att följa Din Djarin och Grogu på deras äventyr i en galax långt, långt borta. "The Madalorian", med andra ord. Säsong tre tog slut häromdagen, och säsong fyra kommer troligen någon gång nästa år.

Bildkälla Star Wars

Säsong tre tar vid där "The book of Boba Fett" slutade. Inte för att en egentligen behöver se Boba Fett-serien för att hänga med i handlingen i "The Mandalorian", mer än att Grogu nu är tillsammans med Din Djarin igen.
Efter att ha tagit av sin hjälm måste Din Djarin begå bot för att återigen kunna kalla sig för en äkta Mandalor. Enda sättet att göra det är dock att bada i Mandalors källa på hemplaneten, som förgiftats av kemiska bomber. Din Djarin bestämmer sig ändå för att försöka och upptäcker då att planeten faktiskt inte är så obeboelig som de fåtts att tro. Nu börjar arbetet med att återförena de olika mandaloriska klanerna och återvända till hemplaneten.

Den här säsongen var sisådär. Mycket kändes som utfyllnad för att ta sig till säsongens spännande avslutning i de sista två avsnitten. Hade tid ägnats bara åt att berätta Din Djarins historia så hade säsongen varit ett eller tre avsnitt kortare. Jag vet att många tyckte att avsnitt tre var onödigt, eftersom det inte handlade om Mandalorians, utan om saker som händer på Coruscant. Det går ju dock att lista ut med lilltån att det som händer i det här avsnittet kommer tillbaka senare i säsongen, och så blev det också. Ett annat avsnitt som fått mycket på tafsen är säsongens sjätte. Och ja, det händer ju ingenting av vikt det här avsnittet, förutom precis i slutet. Felet här ligger absolut inte på gästskådespelarna Lizzo och Jack Black, som fått ta mycket däng försin medverkan, utan på det faktum att det här enbart är ett utfyllnadsavsnitt. Ibland kan det vara bättre att hålla berättelsen kort och koncis, och inte sprida ut den tunt över fler avsnitt.
Säsongen var väl okej,men om det inte blir bättre snart, så kanske jag tröttnar lika mycket på Star Wars som jag gjort på Marvel.