tisdag 11 april 2023

5 favoriter: På Instagram

Jo, jag vet. Jag brukar ju säga att det är obra att sitta med näsan i mobilen, eller annan skärm för den delen, men i dagens samhälle är det svårt att låta bli. "Alla andra", och så vidare. Jag brukar dock försöka begränsa mig och har mer än ett sätt att stoppa min framfart på mobilen. Som att den blir i gråskala klockan åtta på kvällen, och återgår i färg fem på morgonen - lagom till morgonmeditationen som jag har i en app på mobilen... Jag har två tidslås också. Dels begränsad tid på appar jag vet att de annars stjäl min tid, dels att samma appar helt enkelt stängs av sju på kvällen (och öppnar igen sju på  morgonen).
En av de appar jag har satt tidslås på är så klart Instagram, för där har vi en tidsbov som heter duga. Här kan jag sitta alldeles för länge och skrolla bland roliga klipp, och knappt märka att tiden går. Och när jag nu är inne på Instagram och kikar, så gillar jag de här fem kontona lite extra mycket, som alla har det gemensamt att de är öppna konton som inte tillhör någon av mina vänner, utan mer offentliga personer.

Bildkälla Deadline

Jag har skrivit förr om hur rolig jag tycker Celeste Barber är. Hon är en av mina största favoriter på hela internet, och bjussar frikostigt på sig själv. Hon tar bilder och filmklipp från kändisar och gör dem till sina egna, mer vardagsnära med en humoristiskt twist. 


Bildkälla Instagram

Mark Hamill behöver säkert ingen närmare presentation. Luke Skywalker i Star Wars, rösten som Jokern i Batman, och en massa roller utöver det,både i bild och som röstskådis. 
Han känns väldigt jordnära i sina inlägg, och är inte rädd för att ta ställning i diverse frågor. Just nu kampanjar han mycket för Ukraina. Han svarar också på frågor från fansen, och berättar gärna om saker som hänt bakom kameran under sina olika produktioner.


Bildkälla YouTube

Jauncydev, eller Jonny Devaney, är kontot som främst riktar sig till den som gillar hundar. Massor av filmklipp om hur änglarna skapar olika hundraser i samrådan med gud, hur olika hundraser beter sig i olika situationer, och ofta bilder på gulliga hundar - som samojeden Thor här ovan.


Bildkälla FB

Adrian Bliss gör även han humorklipp. Om vad som troligen (inte) händer i människokroppen, olika historiska skeenden, i sagornas värld och mycket annat.


Bildkälla Twitter

Jag gillar ju rävar. Och då känns det nästan som en nödvändighet att följa räven Juniper och alla hennes kompisar. För här finns det många djur minsann. Hundar, rävar, possums, ormar, skunkar, tvättbjörnar. Lite mer exotiska djur, som på ett eller annat sätt är räddade. Här bor de i ett stort reservat, tillsammans med matte som vigt sitt liv åt att ge dessa djur det bästa livet de kan få.