torsdag 13 april 2023

Sett på TV: Wellmania

Så klart är det spoilervarning.

Kanske är jag en aning besatt av Celeste Barber. I varje fall har jag precis plöjt igenom tv-serien där hon har huvudrollen, "Wellmania". Som en kanske kan ana av titeln så handlar serien mycket om välmående, det som ofta klumpas ihop under namnet wellness. Här med både humor och allvar i mixen.
Serien är baserad på en bok av Bridgid Delaney, som jag inte läst.

Bildkälla Netflix

Olivia Healy är en framgångsrik matskribent i New York, som nu har chansen att ta nästa steg på karriärstegen - att bli domare i realityserien "Banquette Royal". Men först ska hon hem till Australien och fira bästa kompisen Amy på födelsedagen. 
Välhemme drabbas Olivia av en hälsokris som gör att hennes greencard blir indraget. Hon har nu fyra veckor på sig att vända sitt ohälsosamma liv till ett bättre, och hon tar till alla medel för att fly Australien så snabbt som möjligt, oavsett vem hon trampar på för att nå sitt mål.

Gäller att hålla tummarna nu för att inte Netflix fimpar ännu en serie som avslutar sin första säsong med en cliffhanger, som ödet blev för "1899" (fortfarande skitsur över det).

Jag gillade den här lilla serien väldigt mycket. Den var rolig, och bjöd på massor av härliga karaktärer och relationer som jag gärna ser vidare på. Det finns en del allvar i botten, som varför Olivia handlar som hon gör, varför hon har så lätt att ta till alkohol och droger så fort det kniper lite. Det finns ett trauma där, och det har vi bara sneglat lite snabbt på än så länge. Det finns alltså massor av obesvarade frågor när säsongen tar slut, inte bara för Olivia utan för de i hennes omgivning, så jag hoppas innerligt på (minst) en säsong till. 
Wellnessbranschen får sig en och annan knäpp på näsan, men det mesta är faktiskt sådant som är nyttigt på riktigt. Metoden dit lämnar kanske lite att önska ibland, men det är ju så det skapas dråpliga situationer.

Hoppas på en säsong två alltså, men det är upp till Netflix, där "Wellmania" finns att streama.