onsdag 28 december 2016

Annus horriblis

Det här året hörrni. Det har baske mig inte varit roligt på något sätt när det gäller människor vi har förlorat. Igår, mitt under en trivsam kväll med goda vänner, fick jag veta att en av mina hjältinnor gått ur tiden, och jag är så förbaskat ledsen nu.
Carrie Fisher må ha levt ett hårt liv kantat av sjukdom och drogmissbruk, men det är inte så jag minns henne. För mig är hon för alltid en prinsessa, en hjälte, en general, en ikon, en stor talang. En person med stor humor som inte var rädd för att bjuda på sig själv.
Världen har blivit så mycket fattigare i år att det är svårt att ta in. Annus horriblis är latin och betyder ett fruktansvärt år, och det är precis så det känns att 2016 har varit.

Bildkälla Moviezine
Carrie Fisher 21 oktober 1956 - 27 december 2016
Det här året har jag sett så många personer jag på något sätt blivit påverkad av i mitt liv gå bort. Vissa i förtid, andra mer väntat.
David Bowie, Alan Rickman, Black, Gene Wilder, Harper Lee, Olle Ljungström, Freddie Wadling, Josefin Nilsson, Alan Thicke, John Glenn, George Michael, Ron Glass, Kenny Baker, Andrew Sachs, George Martin, Leonard Cohen, Anton Yelchin, Prince, Doris Roberts, Ettore Scola - Carrie Fisher.
Det känns som att listan kan göras oändlig.

Vila i frid.