torsdag 22 december 2016

Julfilmsvecka: It's a wonderful life

En riktig amerikansk filmklassiker som tydligen visas på tv over there vareviga jul, (lite som vi svenskar med "Ivanhoe" till nyår) är "It's a wonderful life" från 1946. Eller "Livet är underbart" som den heter på svenska.

Bildkälla Ifc center
Affärsmannen George Bailey har hela sitt liv kämpat mot den girige Potter. Dagen innan jul förlorar Georges bolag en stor summa pengar och George hotas av fängelse. I sin desperation funderar han på om det bästa vore att ta sitt liv. Då skickas ängeln Clarence till George för att hjälpa honom, genom att visa honom hur livet i den lilla staden hade varit utan honom. Och kanske kan Clarence få sina vingar också.


Jag har bara sett den här filmen en gång och jag var ärligt talat inte jätteimponerad. En helt okej film förvisso, och det är alltid en fröjd att titta på James Stewart några timmar, men jag skulle knappast känna mig lockad att titta på den varje jul. Säger hon som vägrar sluta titta på "Kalle Anka" klockan tre varje julafton...

2 kommentarer:

  1. Terrible to admit, but I've never seen it :-| I really should :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. I saw it for the first time a few years back. Not a favourite, but it has some points. And is a bit charming. :D

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .