lördag 24 december 2016

Julfilmsvecka: Die hard

Vad vore ett julfilmstema utan lite hårdkokt action med Bruce Willis? Platt intet så klart so I give to you - "Die hard".
Även "Die hard 2" skulle platsa i julfilmstemat eftersom även den utspelas i jultid, men i den är ju inte Alan Rickman med som tidernas bäste filmskurk så nej - här är det "Die hard" från 1988 som gäller. Den första och bästa.
Bildkälla Movierob
New York-polisen John McClane har flugit över till Los Angeles för att fira jul med sin fru och deras barn. Han åker till hennes kontor i en av stadens skyskrapor och hamnar mitt i en julfest. Festen får dock ett plötsligt slut när en grupp terrorister tar personalstyrkan som gisslan. De vet dock inte om att McClane befinner sig i huset. Helt och hållet till hans fördel då han får möjlighet att larma polisen, som dock är skeptisk. Så McClane börjar brottsbekämpa på egen hand.


En av de mer fascinerande sakerna med den här filmen är att se hur Bruce Willis's linne blir skitigare och skitigare för varje filmscen. Och så klart att Alan Rickman är en sådan underbar skurk i rollen som terroristledaren Hans Gruber, att man nästan blir lite tårögd av filmskurkslycka. 
Man kan så klart se "Die hard" när som helst på året, eftersom det absolut inte är en puttinuttig julfilm med julklappar och glitter i granen, men eftersom det är julpartaj i filmen så passar den lite extra bra så här års. Och idag.

God jul!

2 kommentarer:

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .