måndag 26 december 2016

Säsongssammanfattning: Shameless, säsong 7

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

I vanliga fall brukar "Shameless" börja sina säsonger i början på året, och jag hade förväntat mig att få vänta till nu i januari på säsong 7. Men se-på-fan-tabletter, den kom redan i oktober och har precis tagit slut.
En väldigt bra säsong dessutom, efter ett par som lämnat lite att önska.

Bildkälla Solar movie
Favoritavsnitt: 7x10 "Ride or die", 7x11 "Happily ever after", 7x12 "Requiem for a slut". Säsongens sista tre avsnitt är de bästa på ett bra tag. Tillsammans blir de nästan till och med en serieavslutning, och det slutar hoppfullt även om Monica är död, Kevin och V har förlorat baren och det verkar vara väldigt över mellan Ian och Mickey. För det finns en ny förståelse i familjen och folk har skärpt till sig lite - eller mycket. Det sker ett par hit the bottoms, och sedan ljusnar det - verkar det som.

Favoritkaraktär: Svårt att utse den här säsongen. Men syskonen Fiona, Lip och Ian ligger som vanligt varmt om hjärtat.

Favoritpar: Fick återse mitt otp för "Shameless" även om det bara för ett par avsnitt. Det känns ändå som ett bättre farväl mellan Ian och Mickey den här gången, med deras kärleksförklaringar på gränsen till Mexico. Att vi troligen inte kommer återse Mickey känns så klart tråkigt, men samtidigt lite okej.
Ett annat favoritpar är Fiona med sig själv. Hon behövde verkligen pausa från förhållanden efter förra säsongens nit med Sean, och förutom ett gäng one night stands höll hon sig killfri hela säsongen.

Bäst i säsongen: Jag gillar att säsongen slutar så hoppfullt. Lip verkar äntligen ta tag i sitt alkoholmissbruk, Ian sabbade kanske förhållandet med Trevor men han har lärt sig massor den här säsongen och hittat sig själv, Fiona verkar kunna bli en slipad affärskvinna nu när hon tänker lite mer på sig själv, Debbie verkar äntligen få den familj hon drömt om, Carl på militärskola, Liam på privatskola.
Och vi slipper Monica i fortsättningen! Hemskt av mig kanske att sätta en karaktärs död på den här punkten, men jag har verkligen avskytt varenda sekund av serien hon varit med i. Hon saboterade så mycket för sina barn. "Hon älskade bara sig själv", som Fiona så riktigt uttryckte det.

Värst i säsongen: Hela grejen med Debbie och hennes stölder var verkligen asjobbiga att titta på. Skämskuddevarning. Så höll det på att gå käpprätt åt ett varmt håll också. Även att se Lip deka ner sig i missbruk och självsabotage var jobbigt, så där tackar vi Sierra för att hon sade ifrån på skarpen.

Övriga kommentarer: Det verkar bli en åttonde säsong även om det inte är totalspikat för en. Emmy Rossum tycker nämligen att hennes lön ska matcha det faktum att hon har huvudrollen i serien, och hon tycker att det är lite orättvist att William H. Macy trots det fortfarande tjänar mer än henne. Det är alltså löneförhandlingar som förhalar slutgiltigt beslut om säsong 8.
Å andra sidan skulle serien kunna sluta nu. Det kändes nästan som ett serieavslut med sina hoppfulla noter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .