måndag 19 december 2016

Julfilmsvecka: Ensam hemma

Den här veckan kommer jag ha tema julfilm här. Julfilm är enligt mig inte lika med en tjock gubbe i röda kläder som kör släde, utan en film som utspelar sig i jultider. Det kan bli lite blandad kompott av genre alltså, och kanske inte alltid så puttinuttigt Disneyjuligt. Som sig bör.


Först ut blir ändå "Ensam hemma". Jag vet - amerikansk jul så det står härliga till, med en miljard lampor och världens fetaste gran. Varför man nu behöver julpynta så hiskeligt mycket om man ändå ska fira jul utomlands...?
Familjen McAllister ska fira jul i Paris, men i all julstress glömmer de bort Kevin där han ligger och sussar sött i sitt rum högst upp i huset. Till en början tycker Kevin att det är ganska trevligt att få rå om sig själv, men när han märker att två inbrottstjuvar planerar att slå till mot huset är det inte lika roligt lägre. Tills han gillar en stor fälla av hela huset.


Egentligen är det här en ganska avskyvärd film. Hur sjutton kan man glömma ett av sina barn och märka det först på planet? Bara en sådan sak. Men samtidigt är det lite roligt, med mammans försök att ta sig hem igen, och framför allt hur Kevin sätter dit tjuvarna Harry och Marv. Sedan att skurkarna skulle dött både en och tre gånger är en annan sak vi kan låta bli att låtsas om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .