tisdag 7 februari 2017

Rossetti's goddess från A England

Min första sammanfattning av en nagellackskollektion på den här bloggen - woop woop! Det tog mig nästan två år att få ihop den här lilla kollektionen om fyra lack, helt enkelt för att ett av dem alltid var slutsålt när jag hade pengar i plånkan. Men nu så.
A England är ett favoritmärke för mig när det gäller nagellack, och numera har jag alla lack från det märket i min samling. Varenda ett. Rubbet. Om jag samlar? Jag samlar.

Rossetti's goddess är inspirerad av en målning av konstnären Rossetti, föreställande gudinnan Proserpine. Eller Persefone som hon kanske är mer känd som på våra breddgrader, det här är dock den romerska varianten av gudinnan. Målningen ser ut som så:


Och lacken ser ut så här:


Incence burner är en dov plommonlila med en lutning åt brunt. I det ett färgskiftande skimmer i brons och gröna toner. Kollektionens udda fågel och den jag föll för först.


Proserpine är alltså döpt efter gudinnan i fråga. Ett mörkare blått lack som lutar lite år tealhållet. Med A Englands typiska splittrade holo.


Jane Morris är döpt efter kvinnan som stod modell för Rossettis målning av Proserpine. Lacket är mörkt skiffergrått med violetta toner och splittrat holo.


Och så det lacket som varit svårast att få tag på - Captive goddess. Lite tråkigt att jag inte fick med de blå och gröna tonerna på mina bilder, bara det grå. Det här är nämligen ett multikromt lack som skiftar i grått-blått-grönt och som dessutom bjuder på ett snudd på linjärt holo. Jag förstår att det här ständigt är slutsålt. Faktiskt. Helt klart kollektionens stjärna.

2 kommentarer:

  1. Hur har jag kunnat missa en sådan vacker tavla? Dessutom kul inspiration för en kollektion. Mina förhandsfavoriter är nog Prosperine och Captive Goddess.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Adina, hon som gör A England-lacken, blir tydligen ofta inspirerad av konst. Både i form av tavlor och i form av sin bakgrund som dansös. Så ibland får man lära sig saker av nagellack också. Vilken grej! :D Senaste kollektionen, Tennyson's romance, är också inspirerad av en tavla.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .