onsdag 29 mars 2017

Fem tv-serier jag skäms över att jag inte har sett

Alltså nej - egentligen skäms jag inte ett dugg över att det finns tv-serier jag har missat att se. Varför skulle jag det? Det är bara så att Seriedrottningen lade upp en video på YouTube med just det namnet häromdagen, med ordet "skäms" i alltså, och jag tyckte det var en rolig idé att ta över själv.

Jag tittar ju en hel del på tv, och har alltid gjort, men självklart finns det vissa serier som jag helt enkelt missat att titta på, av en eller annan anledning. Jag kommer alltså inte ha med serier här som jag sett bitar av och sedan släppt för att de inte riktig var något för mig, men som "alla" tittar på (hej "Game of Thrones"), utan sådana där jag känner att jag verkligen borde ta tag i det där.
Man kan alltså säga som så att de här fem serierna ligger på min ska-se-lista. Eller borde hamna där.

Ingen ordning, bara fem serier jag "skäms" över att jag inte har sett.

Bildkälla Digital Spy
Downton Abbey.
Det är inte het lätt att försöka hålla sig spoilerfri från en serie som "Downton Abbey", men jag har gjort tappra försök ändå. Jag vet alltså inte mycket alls om den här serien mer än att jag vill se den. Faktiskt är det så att jag har velat se den sedan allra första början, men då drabbades jag av någon sorts glömska. Serien blev alltså bortglömd i tv-tablån av mig, och det kanske jag skulle kunna skämmas över, men orka.
"Downton Abbey har legat skyhögt på min jag-ska-se-dig-lista väldigt länge nu. När jag väl ska få tummen ur är det dock ingen som vet.

Bildkälla Earn This
Veronica Mars.
Innan jag kan titta på "Downton Abbey" har jag nämligen bestämt mig för att jag ska titta på "Veronica Mars". Det här är en sådan där serie där jag i allra högsta grad frågar mig hur jag har kunnat missa den. Jag tänkte alltså sluta missa den från och med nu, då det här blir mitt nya maratonprojekt. Ska bara ha lust att sätta mig och titta på tv först - något jag inte riktigt haft ett tag.

Bildkälla Memory-Alpha Wikia
Deep Space Nine.
Att jag som ändå kallar mig en trekker inte har sett ett enda avsnitt av "Deep Space Nine" känns ändå faktiskt aningen pinsamt. Det känns som att jag borde ha sett den, men det har helt enkelt inte blivit av. Det beror högst troligt på att jag ramlade in i Star Trek-träsket ganska sent, och då var jag upp över öronen kär i "The Next Generation" och "Voyager". Det låg liksom inte som prio ett att se ännu en Star Trek-serie just då, och så har det förblivit.
Jag har hört blandade omdömen om serien genom åren, men jag känner på det stora hela att det här måste åtgärdas. Ganska snart faktiskt.

Bildkälla MovieWeb
Orange is the new black.
Alla har sett "Orange is the new black" utom jag. Och jag vill verkligen se den. Flyttar upp den lite på ska-se-listan tror jag.


Bildkälla e-daily
Lost.
En annan serie som det känns som att alla har sett utom jag är "Lost". Först var jag inte alls intresserad av att se den, sedan ville jag verkligen se den, sen så hörde jag att serien slutade dåligt och/eller konstigt så jag bestämde mig för att hoppa över den. Funderar nu på om jag inte borde ge den en chans i varje fall. På pappret verkar det vara en sådan där serie som jag skulle älska, och jag kanske skulle bli en av de där få som älskar slutet. Ska fundera på det...

Du då? Vilka serien känner du att du har missat?