torsdag 20 juni 2019

"Harry Potter and the goblet of fire" av J.K. Rowling

Än så länge håller min plan om en Harry Potter-bok i månaden, men nästa bok är nästan hiskeligt lång, så om planen skiter sig så är det med den. Bok fyra med titeln "Harry Potter and the goblet of fire" har jag dock i en sådan här tjusig utgåva, och jag har precis läst ut den. Igen.

Bildkälla Goodreads
Harry går fjärde året på Hogwarts och livet leker. Förutom att skolans quidditch-turnering blivit inställd till förmån för Triwizard cup mellan Hogwarts, Beauxbaton och Durmstrang, där han på något sätt blivit utsedd att tävla både mot sin vilja och tävlingens regler. Dessutom har hans ärr börjat göra ont igen, och några som kallar sig dödsätare börjar ställa in bekymmer.
För Harry gäller att överleva tävlingarna, och navigera sitt känsloliv med alla ögon på sig.

Håll i hatten, för det är nu det börjar hända grejer! "Goblet of fire" är lite av två böcker i en. Dels triwizard-tävlingarna och de utmaningar deltagarna ställs inför, men även andra bekymmer, som Harrys värkande ärr och mörka makter som börjar sprida sig. Makthungriga personer som vägrar inse sanningar är bara toppen av isberget av Harrys bekymmer. Det blir till och med lite läskigt spännande där på slutet. Sådär så att det är tur att jag redan hade läst boken (och sett filmen) för annars hade jag troligen suttit uppe halva natten och läst ut den. Även en omläsning kan vara sitta-på-nålar-spännande.

Helt klart bästa boken i serien hittills, och som sådan fick den betyget 5/5.