torsdag 27 juni 2019

Junis nagellack

Vi är i full sving här hemma med att måla om huset, så jag förväntar mig inte ha tid/ork/lust/se någon anledning att måla naglarna under den tiden. Midsommarlacket blev alltså sista lacket ut för några veckor framåt. Det betyder också att jag idag har 8 lack fördelade på 7 manikyrer att visa upp. Så vi börjar väl.


OPI, Samoan Sand
Valt därför att det är det tråkigaste lacket jag hade i otestade lådan, och jag ville bli av med det. Verkligen supertrist. Beige. Tråkig formula. Kan ha varit så många som fyra lager lack här, men jag tror det var tre. Kan inte minnas att jag någonsin målat på ett tråkigare lack. Hade jag gett betyg hade det här varit en solklar etta. Varför jag ens äger det? För att det var med i min julkalender, så tydligen är det en av OPI:s storsäljare. Jag förstår verkligen inte varför.



H&M Beauty, No Shrinking Violet
Verkligen ingen blyg viol. Ett violblått lack med viollila shimmer. Ungefär så. Fast det är ju lite ironiskt att ett lack som heter "no shrinking" gör just det - krymper på nageln alltså.


Depend 7Day, #70046 Levels + #7172 Rules of Monica
Nationaldagen firas såklart blågult, eller som i mitt fall - gulblått. Var svårt sugen på Levels, som är det gula lacket, och svenskade till det med en accentnagel och några prickar med det blå lacket Rules of Monica. Smårolig manikyr, men jag tröttnade på den ganska fort.


OPI, Toying With Trouble
FIrade att E slutade grundskolan med knallrosa. I min ungdom kallades den här nyansen för chockrosa, men cerise är kanske lite mer allmänt vedertaget. Väldigt rosa med andra ord, i någon sorts crellyformula. Piffade upp, kan jag lova.


Pahlish, Slytherin
Älskade maken tyckte grönt, och jag valde Slytherin från Pahlish. Såklart i Slytherins husfärger - grön jelly med massor av silverflakes, någon kanske till och med var lite prismatisk. Det är bara det att de ser ut att vara guld i den här basen. Nåja, en kan inte få allt, och jag tyckte det här var supersnyggt.


OPI, Tinker, Thinker, Winker?
Det här lacket är egentligen tänkt som en holotopper, men som synes struntade jag högaktningsfullt i det och använde det på egen hand. Det blir lite vnl då, även efter tre lager lack, men det gnistrar så mycket om det så att det inte spelar någon större roll. Det här partylacket firade jag min födelsedag med, och jag kunde inte ha gjort ett bättre val. Ett sådant där lack jag alltid blir lite glad av, helt enkelt.


A England, A Midsummer Night's Dream
Sista lacket ut valdes såklart för sitt namn och jag bar det under midsommarhelgen (och tog av det först igår). En hybrid mellan ros och lavendel, där jag tyckte att det lavendellila hade överhanden den här gången. Som vanligt med A Englands holo, här av det lite mer linjära slaget.

Och nu ska jag gå och färga hela mig själv i stänk av Demidekks Demigult. Antar jag.