fredag 14 juni 2019

Säsongssammanfattning: Downton Abbey, säsong 5

Som alltid - spoilervarning när jag skriver om tv.

Det gick ju inte direkt jättefort att se klart på säsong fem, men nu har vi bara en kvar så snart kan min vän få tillbaka sin box som det känns som att jag har beslagtagit det senaste halvåret. Vi ska bara börja titta på den där sista säsongen också, och det har i skrivande stund inte hänt än...

Bildkälla Fandom Wiki
Favoritavsnitt: "A Moorland holiday" Roses svärföräldrar bjuder familjen till en jakt på slottet de hyr i Northumberland. Konflikter mellan tjänarna smittar av sig på herrskapet.
Anna och Bates blir fria från misstankar kring Greenes död.
Det är jul, och vi säger farväl till Tom som ska resa till USA med lilla Sybbie, och Ediths hemlighet avslöjas.

Favoritkaraktär: Violet. Drottningen av bitska kommentarer.

Favoritpar: Carson och mrs Hughes. Det blev lite blött i ansiktet där...

Bäst i säsongen: Ett (av många) favoritögonblick var när mrs Patmore bröt ihop lite över att Daisy ville sluta. Hon har ett varmt hjärta den där tanten, och det gillar jag.

Värst i säsongen: Isis död. Tror jag grät mer över den där hunden än över Sybil eller Matthew.

Övriga kommentarer: Det har varit en hyfsat jämn säsong. Är rätt så trött på att Anna och Bates aldrig kan få slå sig till ro ordentligt, utan att det alltid ska tornas upp orosmoln kring dem. Tycker även det var sorgligt att se när Thomas försökte göra sig fri från sin homosexualitet, och blev sjuk på kuppen. I övrigt var det mycket fin vänskap, och fina familjeband, även om inte allt blev som jag skulle ha önskat - så klart.