torsdag 12 november 2020

Säsongssammanfattning: Castle Rock, säsong 1

Spoilervarning som vanligt.

Älskade makens och mitt senaste gemensamma tv-projekt är "Castle Rock". En serie med skräck- och övernaturliga inslag som baseras på Stephen Kings fiktiva värld samt hans karaktärer.

I den första säsongen (det finns två i skrivande stund) hittas en ung man inlåst i ett dolt rum i fängelset Shawshank. Hans enda ord är att han säger namnet Henry Deaver - en man från trakten som nu är verksam som advokat i Texas. Han var tidigare ökänd i staden som pojken som mystiskt försvann och återfanns utan ett minne av var han varit.

Bildkälla Amazon

Favoritavsnitt: Alla tio. Även om jag tappade bort mig lite i slutet där och inte är helt säker på att jag hängde med på vad som hände egentligen. Tyckte kanske lite extra mycket om avsnitt 1x07 "The Queen" där jag tyckte jag fick mycket information berättad på ett skickligt sätt.

Favoritkaraktär: Ruth.

Favoritpar: Ruth och Alan.

Bäst i säsongen: Jag tyckte det här var bitvis läskigt på riktigt, och jag vet inte om jag hade förväntat mig det. Jag hade kanske mer trott på en dramaserie med övernaturliga inslag, men det var betydligt värre än så.

Värst i säsongen: Mycket av det som hände i avsnitt 8 "Past perfect" kändes mest som filler-handling. Känns som att den tiden hade kunnat förvaltas till att bättre förklara vad som egentligen händer med Henry Deaver och The Kid.

Övriga kommentarer: Jag tror inte det kommer en tredje säsong, men det kan så klart ändras. Serien är trots allt av typen att det är en ny handling varje säsong, de utspelar sig bara på samma plats. Men covid har ju fuckat up mer än en grej det här året, om vi säger som så.
Sen kan jag överlag tycka att det vore roligt om någon kunde casta Bill Skarsgård som romantiskt intresse i en rom com, eller i en komedi. Han får alltid spela så creepy, och även om han gör det med bravur så vore det kul att se honom få ta sig an en helt annan typ av roller.