tisdag 15 juni 2021

a England, Ancient sites

Men dra mig baklänges på en liten låda! a England har gjort en kollektion som inte är holo! Faktiskt till och med två icke-holokollektioner, men idag visar jag upp den som enbart består av krämlack, för jag sitter med det sista av de lacken på naglarna just precis nu. 
Ancient sites är en liten kollektion med fyra lack som inspirerats av Cornwall. Alla i lättmatchade nyanser, de här skulle bli en jättesnygg skittle eller ombre, om en så vill. De är alla utom en i olika nyanser av grå, och visar dem här i ordningen ljusast till mörkast. 


Merry maidens är en stencirkel med 19 stenar i granit placerade i en perfekt cirkel som är nästan 23 meter i diameter. Legenden säger att det är 19 jungfrur som förvandlats till sten för att de dansade på sabbaten. Hårt straff. 
Lacket i sig är en nästanvit grå. Tankarna går till dimslöjor. 



Tintagel är enligt myten det slott där Kung Arthur avlades (på ett inte helt smakfullt sätt). Här finns fortfarande ruiner efter mycket gamla slott, borgar och kloster, så det är möjligen lätt att låta fantasin - och legenden - skena.
Lacket är en ljus grå, med en tydlig ton av grönt i nästan alla ljusförhållanden.



St Agnes mine är en del av ett gruvdistrikt på Cornwalls kust. Numera ett världskulturarv. Det sägs att de gruvarbetare som dog här spökar på platsen. 
Lacket är en tydlig grå, av det mörkare slaget. Det som sitter på just nu.



St Michael's mount är en ö utanför Cornwalls kust, som bara går att nå när det är ebb. Ön pryds av ett medeltida slott och dito kyrka, i en gotisk stil. 12 familjer är bofasta i den lilla byn på ön.
Lacket är en svärtad brun. Så pass mörk att det stundtals är svårt att se att det inte är svart. 

Någon mer än jag som blir sugen på en resa till Cornwall?