tisdag 22 juni 2021

Bullet journal för juli

Snart dags för månadsskifte igen. Det känns som att tiden går fortare och fortare ju äldre jag blir, och eftersom jag fyllde 50 förra veckan så känns det som att det går i raketfart just nu. Jag har ingenting emot det, ärligt talat. Jag tycker snarare det är skönt att tiden går. Särskilt när tidens gång ger mig anledning att pyssla fram nya sidor i min bullet journal. 

Temat för juli går i rött, svart och grått. Jag valde nämligen inte alls vattenmelon i juli, som jag trodde att jag kanske skulle göra när jag presenterade junis sidor. I stället blev det det ultimata sommarbäret - jordgubben. De är ju lite sena i år, på grund av vädret, men i juli räknar jag med att få frossa på jordgubbar till ungefär allt. Mums!


Som vanligt inleder jag månaden med en månadsöversikt. För de som gör bullet jornal som "en ska" så är det här ett hyfsat viktigt uppslag att skriva in saker som kommer under månaden på. För "på riktigt" är det meningen att en gör veckouppslagen allteftersom veckorna går, och inte som jag gör som gör alltihop på ett bräde. Jag har alltså möjligheten att skriva in allt som händer i juli på en gång när det dyker upp, och därför är min månadsöversikt mest av allt ett startuppslag för månaden. 


Följande uppslag är precis som vanligt det där jag för kassabok och håller koll på vilka nagellack jag lackat med, samt månadens långläsningsbok. Jag har inte skrivit in den än, men jag har redan valt ut en faktabok skriven av en rättsläkare. Right up my alley, med andra ord.


Ibland slänger jag om ordningen på uppslagen, men det är ungefär så spännande det blir. Den här månadens En rad om dagen, samsas som vanligt med vane- och humörkollen.


Temat för Yoga with Adriene släpps sista söndagen varje månad, så än så länge vet jag inte vad det blir - bara att jag kommer göra det. 
Jag kommer också motionera på egen hand även i juli, och eftersom motivationen varit lite svajig nu i juni gav jag mig själv ett litet peppande tillrop som tema. Den lilla extraraden varje dag är till för att skriva in något extra jag kan göra den dagen. Som lyssna på en skiva, se en dokumentär, göra en andningsmeditation eller ha en mobilfri dag. 

Månadens första veckouppslag ser ut så här. Gott om plats för extra anteckningar, och alldeles lagom med plats för mina att-göra-listor. 

Hur det kommer se ut i augusti har jag ingen aning om än så länge, men jag gissar att det blir blått eller lila.