onsdag 9 juni 2021

Säsongssammanfattning: Penny Dreadful, säsong 3

Som vanligt är det spoilervarning när jag skriver om tv.

En säsongssammanfattning som samtidigt markerar slutet på hela serien. Just nu tittar jag inte på något, vare sig själv eller med någon familjemedlem, för jag har för många att välja på. Får väl dra lott.

Den avslutande säsongen av Penny Dreadful börjar en tid efter att säsong två slutade. Vanessa är ensam kvar i London, medan hennes vänner är spridda över världen för att utföra sina egna uppdrag.

Bildkälla TV Shows today

Favoritavsnitt: 3x04 "A blade of grass" Vanessa låter Dr Seward försätta henne i hypnos för att få svar på vad som hände henne på Banningkliniken, och en gång för alla få svar på vad för ont som förföljer henne.
3x09 "The blessed dark" Varelsen får ett ultimatum som krossar hans hjärta. Lily, Dorian och Victor går skilda vägar. Sir Malcom och de andra slåss mot krafterna som kräver Vanessa som sin. Ethan tvingas fatta ett mycket svårt beslut.

Favoritkaraktär: Vanessa. 

Favoritpar: Hade ju hoppats på Vanessa och Ethan en aning mer än vad jag fick.

Bäst i säsongen:  Dr Jekyll minsann. Hade gärna sett att han hade utvecklats mer i den här säsongen, kanske hunnit ta det där serumet, men jag tycker mest att det var roligt att han fick vara med.

Värst i säsongen: Att de var skilda åt nästan hela säsongen. Jag har ju gillat deras samspel, hur de samarbetat mot ondskan. Här fick de mest slåss var och en för sig, och det gick ju sådär.

Övriga kommentarer: Hade det kunnat sluta annorlunda? Troligen inte. Och jag är faktiskt väldigt nöjd med hur serien avslutades, och att den verkligen avslutades och inte bara blev inställd. Sedan kanske jag inte tyckte att just den här säsongen var jättebra. Faktiskt så hade den kunnat ta slut redan med säsong ett.
Kommer jag se uppföljaren "Penny Dreadful: City of Angels"? Osäker på det.