torsdag 17 februari 2022

Fem favoriter: Läppstift

När jag skrev ihop mina januarifavoriter för några veckor sedan, så skrev jag under punkten skönhet att jag kände mig nöjd med att ha börjat sminka mig igen, för då har jag återupptäckt min glädje över röda läppstift. 
Jag hade så klart kunnat lista just fem röda läppstiftsfavoriter i det här inlägget, men jag bestämde mig raskt för att ta med de fem favoriter jag har av läppstift i stort. De där jag oftast sträcker mig efter, och de som som först ploppade in i sinnet när jag fokuserade tankarna på läppstift. 
Flera av dem finns tyvärr inte att få tag på längre, men det är väl så det blir när en inte köper smink så ofta nuförtiden, eller knappt sminkat sig alls de senaste två åren. Det blir en del gamlingar kvar i samlingen då. I fräschhetens namn skulle säkert de må bra av att sorteras ut, men så länge de inte ändrar konsistens eller börjar stinka, så får de hänga med.

Jag hade inte superbra ljus när jag tog de här bilderna, men det är vad det är. Jag är ju ingen sminkbloggare eller har särskild utrustning när jag tar mina bilder. Bara dagsljus (en mulen dag) och en en gammelgädda till digitalkamera. Färgerna kommer kanske inte till sin fulla rätt, men det får duga.


MAC. Retro matte lipstick i nyansen Ruby Woo.
Ett läppstift som finns att få tag på än idag. En klar favorit bland mina röda, men känns lite torr och kan vara jobbig att reapplikera. Sitter bra och är förvånansvärt lätt att torka av när det är dags för det. Trotts att den är så matt och känns torr att applicera så upplever jag inte att det torkar ut läpparna så värst. Doftar vanilj.


L'Oréal. Infallible matte max lip colour i nyansen 007, Say my name.
Jag kommer troligtvis böla lite när det inte går att få ut mer färg ur den här, för här snackar vi möjligtvis favoriten bland favoriterna. Dels gillar jag färgen väldigt mycket, en röd som drar åt orange, dels är den väldigt lätt att applikera och sitter på bra, samt är lätt att ta bort. 
Inte ett läppstift som en är van vid dem, utan det här är en produkt där färgen sitter i en hylsa och plockas upp med en skumgummiapplikator. Hur lätt och smidigt som helst, men tyvärr har den utgått ur L'Oréals sortiment.


Idun Minerals. Läppstift i nyansen Jordgubb.
Finns att hitta i butik, men har visst bytt utseende sedan jag köpte min. Ännu en sådan där perfekt röd, även om den här är lite kallare i tonen än de här ovan. Känns väldigt krämig att dra på, men ger ett matt resultat. Inte jättelätt att ta av, men det brukar lösa sig (!) med lite kokosolja och gnoende.


H&M. Sheer lip colour i nyansen Strawberry sorbet.
Ännu en som utgått, och det är ju himla synd. Ger en aning av rosa färg, en aning skimmer och känns skönt återfuktande. My lips but better, i en rosa ton. Sitter kanske inte jättebra, men är lätt att återapplikera så det gör inte så mycket.


Clinique. Dramatically different lipstick i nyansen Raspberry Glace.
Det här är mitt andra stift med den här färgen och när jag ville köpa det igen fick jag leta länge. Numera finns det ett stift med samma namn i sortimentet igen, men det är inte samma färg som jag har här (det liknar mer ett annat jag har som heter Deeply Rose). Mitt stift är en ganska skir vintagerosa med skimmer, och även här blir resultatet my lips but better. 

Vad jag har på mig idag? H&M-stiftet.