torsdag 10 februari 2022

What I eat in a day #33 - Häromdagen

Tydligen är det dags igen att ta en titt på vad jag stoppar i mig under en dag. Och håll i hatten nu, för den här dagen åt jag inte ett enda popcorn! Nämen va!


Som vanligt inleds dagen med en kopp te. Just det här teet fick jag i present när jag fyllde 50 (har massa te kvar från det tillfället), så det är för en gångs skull inte Earl Grey, utan ett sötare te vid namn Skärgårdsdröm. Med grädde i för mjölken var nästan slut.
Till det åt jag en grilled cheese som kan vara den godaste grilled cheese jag har gjort. Hemligheten är tydligen två olika sorters ost, varav en stark, och väldigt tunt skivat äpple. Resten av äpplet åt jag vid sidan av.



Till lunch blev det restfest för mig och älskade maken. Det fanns sallad kvar från middagen dagen innan, jag lade till lite mer tomat bara. Till det buffalo blomkål, som jag kände att jag ville ha lite mildrande creme fraishe till, för jag lyckades göra dem väldigt starka. Jag hittade också en liten slatt överblivet ris, som jag förvandlade till stekt ris tillsammans med morot, lök, champinjoner och ett par uppvispade ägg. Det här gillade jag. Bra restfestat av mig.



Den här gången är det Yorkshirete i koppen, även nu med en skvätt grädde. Nostalgite så det förslår, jag flyttas alltid tillbaka till Hastings när jag dricker det. Sedan var jag tydligen på jordnötssmörhumör, för inte  nog med att jag åt en av kakorna E bakat, med just jordnötssmör i, det var också det som fungerade som pålägg till den rostade mackan jag stoppade i mig.



Kvällsmat! Jag hade längtat hela dagen efter att få äta ugnsrostade grönsaker, så det var ju kul för mig att det äntligen hände. Grönsakerna var morot, broccoli, lök och tomat. Till det serverades pasta, fetaost och hemlagad pesto. Gott dagen efter också.



Mer macka åt folket! Tydligen. Innan jag kröp till kojs stoppade jag ett par hårda tunnbrödsmackor i magen, en med salami och en med ost. Och eftersom jag inte ville stiga upp mitt i natten för att eliminera te ur mitt kroppssystem, så valde jag att bara dricka lite vatten till.