fredag 4 februari 2022

FredagsFilmen: Oppenheimer

Den här filmen ligger långt in i framtiden, först 2023 någon gång beräknas den ha premiär, så än så länge är det inte mycket jag vet om "Oppenheimer". Men, det jag vet är att filmen skrivs och regisseras av Christopher Nolan, och att Cillian Murphy kommer spela titelrollen som Robert Oppenheimer. Egentligen är det allt jag behöver veta för att bli intresserad.

Bildkälla IMDb

Filmen är en bio-pic om J. Robert Oppenheimer och hans roll i skapandet av atombomben under andra världskriget. Filmens manus baseras på boken "Modern Prometheus: The triumph and tragedy of J. Robert Oppenheimer" av Kai Bird, en bok jag inte läst. Så klart, för jag vet inte om ämnet per se intresserar mig så mycket - det är Chrisopher Nolan som lockar mest, om jag ska vara helt ärlig. 



Filmer om krig brukar inte vara jättelockande för mig, om inte teamet bakom är av intresse. Nolan lyckades väldigt bra med "Dunkirk" och jag förväntar mig något liknande den här gången. Kankse inte så mycket krigsscener, utan mer det moraliska dilemmat bakom uppfinningen.
Förutom Cillian Murphy i huvud/titelrollen är även namn som Emily Blunt, Robert Downey JR., Matt Daman, Rami Malek och Florence Pugh klara för filmen.
Sommaren 2023 alltså. Jag har lite väntat framför mig. Nu igen.