fredag 9 februari 2024

FredagsFilmen: Ballerina

Ej att förväxla med John Wick-spin offen med Ana de Armas, som för övrigt verkar vara väldigt inspirerad av den här koreanska filmen, som finns att se på Netflix. Å andra sidan såg jag den kallas för en blandning av just "John Wick", och "Black swan" när jag först hörde talas om den. Inte så mycket "Svansjön" kanske, men hyfsat mycket fejkblod.

Bildkälla JPS Media

Okju är en före detta livvakt. Hon sörjer förlusten av sin bästa vän, ballerinan Min-hee. Hennes vän önskade sig en sak - hämnd. Och Okju gör allt hon kan för att uppfylla sin väns sista önskan.



Den här filmen innehåller precis det som det står på omslaget. Hämnd, våld, blod och massor av fightscener. En ren fröjd för ögat. Skickligt berättad på en och en halv timme, och precis lagom underhållning en kväll när en vill ha något snyggt, snabbt och välberättat, med en och annan puttrig karaktär, och bad guys som känns riktigt jävla vidriga som får precis vad de förtjänar. Det här gillade jag. Kanske till och med lika mycket som jag gillade de första John Wick-filmerna.