fredag 23 februari 2024

FredagsFilmen: Gunpowder milkshake

Jag har tydligen ett lönnmördartema på fredagsfilmerna just nu, för här kommer ytterligare en i raddan. "Gunpowder milkshake" har en väldigt kvinnlig ensemble, och en story som inte känns det minsta lilla unik.

Bildkälla Netflix

När Sam bara var en flicka tvingades hennes mamma lämna henne och gå under jorden. Sam uppfostrades av brottssyndikatet The Firm, samma som hennes mamma jobbade för. 
15 år senare är även Sam en ofta anlitad torped. När ett uppdrag går fel tvingas Sam ta ställning. Överlämna sig själv till The Firm, eller hjälpa en åttaårig flicka undan det gängkrig hon hamnat mitt i. Sams val för henne till många återseenden.


Inget nytt under solen. Kanske i så fall att det är en så pass kvinnlig line up, men storyn känns som sagt igen. Lönnmördare som verkar iskall, skyddar någon som har svårt att försvara sig själv, och finner en annan väg. 
Det går nästan inte att göra en sådan här film numera utan att dra paralleller till John Wick, och då är det inte "Gunpowder milkshake" som kommer ut på topp. Därmed inte sagt att den var väldigt dålig, för det var den inte. För att vara så pass våldsam var det en riktigt dråplig film. Karaktärerna var så överdrivna att det var svårt att ta filmen på allvar, men det tror jag inte heller var riktigt meningen. Det här är underhållningsvåld, och som sådan helt okej. Lagom tidsfördriv en trött kväll, tillsammans med en chipsskål.