tisdag 13 februari 2024

Tomma grejer

Idag är det fettisdag, och jag tänkte vi kunde titta på tomma saker medan vi äter semla så florsockret yr. En hel del idag faktiskt, och jag fuskar lite med en av grejerna.


Nivea. MicellAir. Biphase waterproof make-up remover.
En gång i tiden fanns den här i en variant för ögonmake-up, men den har tydligen försvunnit. Tråkigt för mig trodde jag att det var en sådan jag köpte, och jag har till och med en ännu större flaska av den här som jag använder just nu. Jag skriver tyvärr, för den var inte vad jag ville ha. Jag är inte heller överdrivet imponerad av dess resultat, och kommer inte köpa om den.
Betyg 2/5

Origins. Drink up intensive. Overnight hydrating mask.
Ännu en produkt jag inte riktigt blev kompis med. Efter en natt med den här kändes huden fantastisk, men jag gillade inte hur den kändes på, och doften besvärade mig så pass att jag ofta valde bort den. E gillar den däremot, och hon har köpt sin egen. Kommer inte jag göra.
Betyg 2,5/5

It's skin. Pomegranate clean & vitality mask sheet.
Fusket jag nämnde här ovan. För masken ligger fortfarande i. Jag har bestämt mig för att använda den ikväll, och tyckte det kändes onödigt att ha en tom påse i lådan ända till nästa gång. Så. Minifusk.
Jag har använt den några gånger förut, så jag vet med mig att jag gillar den väldigt mycket. Brukar vara fint återfuktad och må bra i huden efteråt. 
Betyg 5/5, baserat helt på min minnesbild.

Alkmene. Bio olive. Intensiv handcreme.
När det såg ut som att Atrix fallit bort från marknaden (the horror!) så startade jakten på en ny handkräm att älska. Första försöket blev den här handkrämen. Förvisso helt okej, men den doftade lite väl starkt för min smak, och jag valde att inte använda den innan sängdags på grund av det. Eftersom det numera går att hitta Atrix på hyllorna igen, så kommer det inte bli omköp av just den här. Hade det nog inte blivit ändå, just med tanke på att jag inte gillar doften.
Betyg 3,5/5

Ica. Ekologiskt certifierad nattkräm. Oparfymerad. + Dagkräm.
Dagkrämen är lite lättare i sin formula, annars är de hyfsat lika varandra. Återfuktar bra, till och med min hudterapeut sade att min hud var fint återfuktad. Dessutom lätta att hitta, prisvärda och jag kommer troligen inte sluta köpa dem så länge jag får tag på dem.
Betyg 5/5 på båda.

Ica. Ekologiskt certifierat balsam. Oparfymerad.
Av samma bekvämlighetsskäl som ovan så åker det här balsamet ner i korgen när behov uppstår. Med andra ord står det en ny tub i duschen i detta nu, och det kommer säkert hitta in fler när den tagit slut.
Betyg 4/5