fredag 15 mars 2024

FredagsFilmen: Wonka

Förra veckan kom "Wonka" upp på HBOMax, och samma kväll var den fredagsmyset för mig och älskade maken. E är alldeles för upptagen med att umgås med sin pojkvän för att fredagsmysa med mamma och pappa numera. Dessutom hade hon redan sett den, och tyckte absolut att vi skulle se den vi också.

Bildkälla Amazon

Full av stora drömmar om att öppna en egen chokladfabrik, anländer en fattig Willy Wonka till en stad som är berömd för sin fina choklad. Han upptäcker dock snart att de redan etablerade chokladmakarna inte är intresserade av konkurrens, utan de försöker med alla medel avskräcka Willy från att öppna eget.
Han är dessutom satt till att betala av en stor skuld till sin hyresvärdinna, men med hjälp av sina nyfunna vänner ska han nog kunna nå sina drömmar ändå.



Jag tyckte det här var en riktigt bra film. Massor av referenser till "Kalle och chokladfabriken" med Gene Wilder, vissa av dem riktigt subtila. Det är dessutom en film full med sångnummer, men den känns inte alltför musikalig för det. Mer lite lagom mysig. Lagom lång också, då den inte ens hinner till 2-timmarssträcket, och det är alltid ett plus i kanten i min bok numera.