lördag 23 mars 2024

Sett på TV: The Bear, säsong 2

Spoilervarning på TV-inlägg.

Så blev vi färdiga med den andra säsongen av "The Bear", den tredje kommer i sommar och det är också klart för en fjärde säsong redan nu. Efter säsong två har serien pepprats med olika priser, och det är ju kul. För det här är riktigt bra.

Bildkälla Just Watch

I slutet på säsong ett hittade Carmy och hans anställda en massa pengar som Michael (Carmys avlidne bror) gömt undan i tomatkonserver. Med hjälp av dessa bestämde de sig för att stänga den problemfyllda The Beef, och istället satsa på en finkrog, kallad The Bear. Carmy är ju trots allt prisbelönt kock som jobbat på flera finkrogar och haft Michelinstjärnor knutna till sitt namn.
Säsong två handlar om uppbyggandet av The Bear, från att riva ut och bygga upp igen, till en provöppning för familj och vänner. Däremellan hinner flera av restaurangens anställda ge sig ut på praktik och/eller utbildningar, riktat mot den roll de kommer få i det kommande köket, och vissa avsnitt koncentrerar sig kring dem. Under tiden hinns det också med privatliv. Sydney har sin relation med pappan, Carmy skaffar sig en flickvän, och Richie tampas med livet som frånskild småbarnsförälder. Dessutom massor av gästroller, både som kollegor och familjemedlemmar. Ett avsnitt handlar om en julmiddag många år tidigare, som inte slutade så bra, men i övrigt befinner vi oss i stressen av att öppna en ny restaurang.
Det kan bli gapigt och skrikigt och stökigt emellanåt. Risk föreligger också för att bli hungrig, då det lagas mycket mat som ser fantastiskt god ut. Och så finner vi att det inte alltid är så lätt att ha ett fungerande privatliv när jobbet är ett kaos.
Kan rekommendera den här serien varmt. Finns att streama på Disney+.