onsdag 27 mars 2024

Sett på TV: Young Royals, säsong 3

Spoilervarning på inlägg om TV.

Tredje och sista säsongen av "Young Royals" hade premiär på Netflix i mitten av mars, och jag var inte supersnabb på bollen, men jag behövde bara ducka för spoilers i en dryg vecka. Och nu är det slut. Känns bitterljuvt, men ändå som att serien slutade helt rätt.

Bildkälla X

 Säsong tre tar sin avstamp i en uppgörelse mellan Wilhelm och Simon, mot August, efter hans spridning av sexvideon med Wille och Simon. Under vistelsen på slottet bryter drottningen ihop, och under säsongens gång inser Wille mer och mer att kronan snart kan vara hans, om hans mammas ohälsa kommer hålla i sig. En krona han blir alltmer osäker på om han vill ha, särskilt som den påverkar även Simons liv så mycket.
Nu när Wille och Simon är ett officiellt par så får Simon tampas mycket med hatfulla kommentarer och skvaller, både på internet och ute i samhället. Det blir svårt att hitta vem han är nu, när hans minsta steg granskas i sömmarna. Dessutom är han osams både med sin mamma och med Sara. Sara känner sig å sin sida så utstött hemma att hon tillfälligt flyttar in hos sin pappa, som inte haft kontakt med på flera år. Hon försöker bestämma sig för hur hon ska göra med sin skolgång på Hillerska, och om det finns något sätt för henne att reparera vänskapen med Felice.
Felice försöker gå vidare efter att ha förlorat sin bästa vän, men något skaver inom henne. När hon blir intervjuad av skolinspektionen ser hon sin chans att berätta sin sida om förhållandena på Hillerska.
August är nöjd med sin blivande titel, och sin nya roll i successionsordningen. Han försöker få tillbaka Sara, som han kände att han kunde vara sig själv med, men hon är inte så intresserad. Dessutom ska han snart ta studenten, men när skolinspektionen bestämmer sig för att undersöka förehavandena på Hillerska närmare, så är det många av skolans studentförberedelser som ställs in, något som orsakar spänningar mellan skolledningen och eleverna.

Det här är en fin serie om ung kärlek och vänskap. Wille och Simon är så klart i fokus, men det pågår mycket omkring dem som också är värt att swoona över. Den här sista säsongen har karaktärerna verkligen vuxit upp och blivit mognare. De kan fatta stora beslut och stå för dem, men också se var de felat och försöka ställa till rätta. Som jag hoppades på slutade serien med många mer eller mindre läkta sår, och det kändes lyckligt och hoppfullt. Även om vägen dit absolut inte var spikrak.