"Alltså - varför heter det köttbullar? Det är ju bollar, inte bullar?"
Och så föddes idén om att göra köttBULLAR, att få dem att se ut som kanelbullar och inte bollar. Inte för att de blev så himla tjusiga som jag hade hoppats på, men goda var de. Vi utgick från ett recept på köttfärslimpa jag har i receptsamlingen och gjorde köttBULLAR med ostfyllning och osttopping.
köttBULLAR
500 g köttfärs
1 dl havregryn
1½ msk potatismjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
svartpeppar
1 ägg
1 ask färskost, vi valde en med kantarellsmak
fetaost
Blanda havregryn, potatismjöl och vatten och låt det svälla en stund. Blanda ner ägg, salt, peppar och till sist köttfärs och blanda till en smidig smet.
Bred ut smeten på en våt skärbräda, bred ut färskosten på färsen.
Rulla ihop smeten och skär rullen i ca 2½ cm tjocka skivor, lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Smula över fetaost.
Grädda köttBULLARNA i 200 grader varm ugn 15 - 20 minuter.
Vi serverade våra med pasta och tomatsås samt sallad och den kvarblivna fetaosten.
Och det är Lilla E som har bestämt att man ska skriva köttBULLAR med versaler när det kommer till ordet "bullar" and who am I to argue with that?
Ja det är ju en väldigt bra fråga! Mkt fiffigt med köttBULLARNA, dessa ska jag absolut testa. :)
SvaraRaderaVisst är det fantastiskt vilka bra idéer man kan få av sina barns funderingar. Och goda. :)
Radera