tisdag 9 januari 2018

Tre tomma no. 44

Äntligen tog jag mig i kragen och fotograferade de senaste tre tomma förpackningarna, så att det kan bli lite mer plats i skräplådan nu när det här kan slängas i plastsoporna.


Eufora. Beautifying serum.
Det här kan vara en av de äldsta produkterna jag har haft i badrummet, det är massor med år sedan jag fick tag på den här. Eufora är ett hårvårdsmärke som inte finns att få tag på i Sverige, och jag har prövat det enbart på grund av ett utökat kontaktnät som gör att jag fått tag i det via generalagenten i Storbritannien. Jag har gillat schampona mer än det här, då schampona är baserade på aloe vera och inte vatten! Beautifyng serum kallar sig själv för en "treatment oil for hair, skin and scalp" och jag blev uppmuntrad att testa den för min kliande hårbotten. Med tanke på att den innehåller väldigt mycket silikoner, så hamnade den alltså långt bak på badrumshyllan när jag no poo:ade. Och faktiskt är det inte som just skalpbehandling jag har använt den, utan som punktbehandling på torra hudpartier, och rätt så ofta på torra ben under vintern.
Jag kommer inte lägga en beställning på en ny, även om den varit helt okej. Gillar den diskreta doften också.
Plaståtervinning.
Betyg 2/5

Urtekram. Hand cream. No perfume.
Det här var ett felköp av mig. Jag trodde att jag plockade på mig handkrämen med aloe vera, men det var visst den oparfymerade. Och Urtekrams oparfymerade produkter har en doft som jag inte uppskattar. Enligt Lilla E påminner den henne om rått kött, och jag håller nog med henne om det. Så även om handkrämen i sig är okej på plussidan, så kommer den här nte hem till mig igen, för jag tycker helt enkelt inte om hur den doftar.
Plaståtervinning.
Betyg 2/5

Atrix. Intensive protection cream.
Den här däremot - den hittar hem till mig om och om igen. Jag gillar precis allt med den. Hur den känns på huden, dess långvariga effekt, doften (som påminner mig om mamma) och dess långvariga effekt. Enda lilla minuset skulle vara att den tar lite tid på sig in i huden, men då finns det en lite lättare variant av samma handkräm, som jag har i handväskan. Den här är ersatt av en likadan, och just nu är Atrix den enda handkrämen som går att finna i detta hus.
Plaståtervinning.
Betyg 5/5