onsdag 30 november 2022

Novemberfavoriter

Det känns som att soltimmarna varit få den här månaden, men det är faktiskt bara de sista veckorna som varit sådär riktigt novembergrå. Minns att det sattes värmerekord i mitten av månaden, och det är i klimatförändringarnas tidevarv inte helt roligt om jag ska vara ärlig. Snön som föll smälte fort bort här dessutom, så den där solbristen börjar verkligen kännas av nu. Tur att det var första advent i helgen, så att det blev lite tända ljus, nu när den stora ljuskällan döljs av tjocka moln. 
Förutom vädret har det hänt andra saker, och det är dem vi ska ta en titt på här och nu. De av favoritstatus i varje fall.

Bok: "Greywaren" av Maggie Stiefvater. Den avslutande boken i Dreamer-trilogin.

Film: Möjligen "Booksmart". Den fick inte månadens högsta betyg för jag har sett om några favoriter, men av ny-för-mig filmerna är det nog den jag uppskattat mest.

TV: "Sense8". Inte helt utan konkurrens, men ändå bäst av det jag sett. Bäst av det bästa, typ, för jag är inne på min tredje väldigt bra serie för den här månaden.

Nagellack: Ingen klockren favorit bland de tre jag burit den här månaden. Men Sapphire från Depend kanske. Nummer 5144.


Skönhet: Nagelolja. Mina naglar mår dåligt just nu, vilket är den huvudsakliga anledningen till att jag inte målat naglarna så mycket den senaste tiden. Försöker vårda dem tillbaka till något sorts välmående, och då är nagelolja till stor hjälp. Just precis nu är det Depends Myrrh & avocado nail oil jag använder.

Extra speciell rolighet: Plejadträffen för någon vecka sedan. Även om vi bara var tre den här gången. Jag gillar verkligen de här människorna jag läser bok ihop med.

Favoritinlägg: Foccacia-receptet. För att foccacia är så väldigt gott!