fredag 19 december 2014

FredagsFilmen: Brokeback mountain

Idag fyller Jake Gyllenhaal år och det tänker jag fira med att skriva om en sådan där film som jag suttit och hulkgråtit till, nämligen den på alla sätt underbara "Brokeback mountain". 
Den här lilla pärlan vann Oscars för bästa regi och bästa manus bland annat, och jag tycker det är synd och skam att varken Jake Gyllenhaal eller Heath Ledger fick gå hem med gyllene gubbar för sina rollprestationer som Jack och Ennis, männen som spenderar ett liv med att förneka sin kärlek till varandra.

Bildkälla ABC
Ennis och Jack träffas en sommar när de tar hand om en flock får i Wyoming. De har bara varandra som sällskap och snart upptäcker de att de är attraherade av varandra. En passionerad kärlekshistoria som bara skulle vara över en sommar sträcker sig över flera år, samtidigt som både Ennis och Jack försöker gå vidare med sina liv och bilda familj, allt för att förneka de känslor de hyser för varandra.


Jepp - började hulka bara av trailern. Det här är definitivt en måste-film, om ni inte redan sett den. Vilket jag hoppas ni har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .