lördag 6 december 2014

När man inte vill

Livet är för kort för att läsa böcker man inte tycker är bra, så därför slutar jag högaktingsfullt att läsa "Halvblod" av Sofie Trinh Johansson. Och jag är faktiskt lite ledsen över det, för det här är en sådan där bok som jag verkligen ville läsa och verkligen ville tycka om. Men nu gör jag inte det. 

Bildkälla AdLibris
Den känns liksom inte färdigarbetad. Lite som ett utkast fyllt med ovidkommande saker och en känsla av "och den så hände det, och sen det här" och det känns hastigt och hafsigt och jag får inte någon förklaring.
Dessutom är jag så galet trött på alla dessa otroligt vackra kvinnogestalter, som Aveline som till och med påverkar människorna i sin omgivning på grund av sin otroliga skönhet. Nämen snark.
Inte för att jag hann så himla långt, men när man känner att "nä, jag vill faktiskt inte läsa mer i den här boken" då är det läge att lägga av. Så jag gör det.
Men för all del, den har fått en del bra omdömen också, så vill man läsa en berättelse om en halvvampyr - go ahead. Lita inte på mig, jag har som sagt bara läst en liten del av den, men ibland räcker det bra så.

En annan sak - hur yttepytteliten text kan man egentligen ha i en bok? Den här var så liten att bara den hindrade min läsning och jag har ändå redan glasögon på näsan. Hade jag läst den på datorn hade jag blåst upp typsnittet med ungefär 50%. Hellre fler sidor och läslig text än mindre antal sidor och så liten text att man funderar på att låna med sig luppen från jobbet.

5 kommentarer:

 1. Det var ju synd att den inte föll dig på läppen men jag fick i alla fall tillbaka boken lite mindre sliten på texten än annars :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså - jag är lite jätteledsen över att jag inte tyckte om den. På pappret är den allt jag älskar, men nä. Jag ville inte ens läsa i den utan spelade Harpa istället. Då är det illa.

   Radera
 2. Jag slutade titta på en film häromveckan "Hansel & Gretel-witch hunter" Tänkte att det var bra underhållning för stunden, men den var bara dålig och äcklig. Så jag förstår dig helt och hållet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DEt roliga här är att jag vet att Perny här ovan gillade den filmen. Lite grann i varje fall. Jag valde bort den redan vid trailern för jag tyckte den verkade superfånig och dum. Men det är ju så, man behöver inte fortsätta titta, lyssna, läsa om man inte gillar det man har framför sig. Det är det avstängninsknappen är till för. Eller ihopslagandet av bokpärmar.

   Radera
  2. Jag tyckte ju som sagt att den var lite underhållning för stunden, precis som du, CrimsonAnna trodde att den skulle vara. Jag vill däremot säga att den inte var något mästerverk på något sätt. Tror det har mycket med humör att göra.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .