fredag 17 juli 2020

FredagsFilmen: Snowpiercer

En film jag har haft på min vill se-lista ett tag är "Snowpiercer". Jag har hört mycket gott om den och ofta sett den på listor över sevärda filmer som många missat. Sedan är min älskling Tilda Svinton med i den också. Och Chris Evans. Så när vi hittade den att streama på Viaplay så valde vi en filmkväll igår.

Bildkälla Blockbuster

I ett försök att sänka Jordens temperatur och förhindra klimatförändringarna går något fel och hela världen fryser till is. Allt liv på planeten dör, utom den människospillra som färdas ombord på tåget Snowpiercer. Ett självförsörjande tåg som reser jorden runt år efter år.
I första och andra klass lever de i överflöd, men i de bakre vagnarna är livet ganska eländigt. Förtrycket och orättvisorna bubblar i de bakersta vagnarna och ett uppror är nära. Det gäller att ta sig längst fram i tåget, till motorn.


Vi såg den alltså igår och jag tyckte ärligt talat inte att den var så värst bra. Det blev lite för mycket av att bara gå uppför i tåget och stöta på den ena orättvisan efter den andra. Samtidigt fanns det vissa scener som var briljanta, och som på så sätt fick bära hela filmen.
Tänkvärd förvisso, men i mina ögon på sin höjd "okej". Inget jag behöver se om, med andra ord.